Скандальний чорний пісок відправлять туди, звідки його привезли. Про це сьогодні під час свого робочого візиту на Херсонщину повідомив Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков. Як розповів спікер, ситуація з європейським вантажем, який наполохав городян, йому добре відома.
 
«Єдиний варіант – звертатися до Чорногорії для того, щоб їм це повернути. Я так розумію, що це буде держава за поданням обласних органів влади, на рівні МЗС. Я готовий буду підключити до цього процесу і відповідні комітети Верховної Ради України. А після повернення я ще звернусь до комітету з питань правоохоронної діяльності, щоб там взяли на контроль це питання., – зазначив Дмитро Разумков.  
 
 
Спікер висловив здивування, щодо того, як взагалі пісок, в якому за даними лабораторії Держмитниці, піску немає взагалі, опинився в курортному регіоні. І пообіцяв, що винних у цьому притягнуть до відповідальності. Щоправда, про кого саме йдеться, не уточнив.
 
 
-Не зрозуміло, що це, якась масляниста суміш. Багато питань виникає, як вона сюди потрапила, хто дав дозвіл на розвантаження. Фактично там є інформація щодо гарантійних листів. Я хотів би запевнити, що правоохоронні органи будуть займатися, хто це робив, навіщо робив, чи є тут корупційна складова, чи немає. Ми докладемо максимальних зусиль для того, щоб винні понесли відповідне покарання, згідно з діючим законодавством. Тут ніхто нікого покривати нікого не буде, – запевнив Дмитро Разумков.
 
.
 
Нагадаємо, 3 тисячі 800 тонн промислових відходів із Чорногорії вже більше місяця лежать на території Херсонського морського торговельного порту, так і залишаючись нерозмитненими. Поліція порушила три кримінальні провадження, зокрема, щодо підробки документів на вантаж.
Марина САВЧЕНКО.