Після ліквідації ДАІ херсонським школярам та студентам стало нікому нагадувати про необхідність дотримуватися правил дорожнього руху. Як наслідок, з початком нового навчального року в обласному центрі «сплеск» аварій за участю неповнолітніх, котрі  стрімголов летять на заняття, не дуже зважаючи на транспорт.
 
Сьогодні, 1 жовтня, на вулиці Філатова перебігав проїжджу частину поза «зеброю» хлопчина років десяти із рюкзаком. Водій «Міцубісі», яка рухалася назустріч, не встиг зреагувати на перешкоду, що несподівана виникла. Іномарка вдарила хлопчину так, що той підлетів угору й приземлився просто на її лобове скло. Юного пацієнта, котрий втратив свідомість, забрали до обласної дитячої лікарні із дуже важкими травмами – забоєм головного мозку й ушкодженням хребта. Тепер медики й поліцейські встановлюють особу школяра.
 
 
Майже аналогічна пригода сталася і на вулиці Університетській (40 років Жовтня). Там біля політехнічного коледжу дорогу вирішила перебігти 15-річна дівчина, й також зіткнулася із машиною. Її водій не дуже розганявся, тому в даному випадку трагедії не сталося – у постраждалою діагностували тільки черепно-мозкову травму та струс мозку. Але без медичної допомоги і тут не обійшлося.
Сергій ЯНОВСЬКИЙ.