Сьогодні, 27 жовтня, представили нового голову Херсонської облдержадміністрації. Ним став заступник голови обласної ради Геннадій Лагута.
Про це журналістам  на брифінгу повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко.
 
"Сьогодні Указом Президента, він вже є на сайті, Геннадій Лагута призначений очільником області. Пану Козирю дякуємо за те, що він зробив. Область багато чого досягла за цей час", - сказав Тимошенко.
Також на брифінгу новий голова облдержадміністрації заявив про те, що знімає свою кандидатуру з проміжних виборів.
 
 
"Я дякую Президенту України Володимиру Зеленському за цю надзвичайно відповідальну посаду, за довіру. Працюватиму для людей. І зроблю все, аби наша область стала комфортною для їх життя, адже Херсонщина – унікальна. Дякую Сергію Козирю за приклад того, як потрібно працювати і реалізовувати державні проєкти в нашому регіоні. Я і моя команда продовжать працювати у цьому напрямку", - сказав Геннадій Лагута.
 
Інформація про можливу зміну керівника регіону з’явилася у соцмережах ще 20 жовтня. Політична експертка Світлана Кушнір на сторінці у Facebook написала, що вирішується питання, яким буде фінальний бюлетень у 184 окрузі.
 
Про можливі домовленості між "Слугами народу" та Ігорем Колихаєвим писали і місцеві ЗМІ. Видання МОСТ з посиланням на власне джерело написало про те, Херсонський міський голова терміново поїхав до Києва на перемовини, пов’язані з виборами у 184-му окрузі.
Той же МОСТ 26 жовтня повідомив про те, що питання вирішене. Кандидатура нового голови облдержадміністрації погоджена Кабміном і 27 жовтня його представлять громаді. 
 
.
 
Хто такий Геннадій Лагута
Біографія
Геннадій Лагута народився 10 серпня 1974 року у місті Бердянськ Запорізької області. Має вищу освіту. Працював начальником охорони у ТОВ "Цукрове". Нині є заступником голови Херсонської обласної ради VIII скликання і уповноваженою особою (керівником) партії "Партія Ігоря Колихаєва "НАМ ТУТ ЖИТИ!". Це всі біографічні дані про Геннадія Лагуту, які доступні у відкритих джерелах.
 
Політична діяльність
2010 року Геннадій Лагута був обраний депутатом Чапаєвської селищної ради від Народної партії. Вже через 5 років 2015-го балотувався до Херсонської міської ради VII скликання від партії ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК.
2019 року був помічником народного депутата України Ігоря Колихаєва. 2020 року обраний до Херсонської обласної ради 8-го скликання від партії «Партія Ігоря Колихаєва "НАМ ТУТ ЖИТИ!". Балотувався як перший кандидат.
Кандидатом у нардепи на проміжних виборах по 184-му округу його висунула партія «Партія Ігоря Колихаєва "НАМ ТУТ ЖИТИ!"
 
Статки та активи
Лагута задекларував квартиру у Херсоні площею 80,5 м кв та земельну ділянку площею 1 000 м кв у Великій Кардашинці (колишнього Голопристанського району).
Має він два авто: Ford Focus 2013 року випуску вартістю 200 000 гривень та Ford KUGA 2019 року випуску, яке коштує 801 400 гривень.
Основний дохід кандидат отримав за основним місцем роботи – 81 116 грн у благодійному фонді Ігоря Колихаєва "Нам тут жити" та 24 457 гривень як заступник голови обласної ради. Ще 50 тисяч він задекларував як дохід від відчуження майна.
 
 
Передвиборча програма
У програмі Лагути, яку подавав до ЦВК з наміром балотуватися на виборах нардепа по 184-му округу, йдеться про зрошення, інвестиції у пріоритетні галузі, розвиток переробної промисловості, утилізацію відходів. Згадав він і про ринок землі, реформу децентралізації та якісні дороги. Також пообіцяв боротися з несправедливістю, сприяти добробуту кожної родини в окрузі і бути відповідальним та ініціативним.