Ми попросили експертів порталу порівняння цін E-Katalog пояснити, чому саме індукційні плити вважаються найсучаснішими та найфункціональнішими на ринку.

 

Ефективність нагріву

Індукційні плити нагрівають посуд набагато швидше, ніж звичайні керамічні або газові моделі. Це відбувається завдяки особливому принципу їхньої роботи. Розміщені всередині корпусу котушки генерують електромагнітне поле, яке не нагріває робочу поверхню, а створює так звані індуктивні токи у стінках посуду — вони і призводять до його моментального нагріву. В результаті індукційна плита заощаджує ваш час та електроенергію, дозволяючи готувати швидше.

Контроль температури

Індукційні плити забезпечують найефективніший температурний контроль на ринку. Ви можете обрати необхідну потужність серед багатьох попередньо запрограмованих рівнів, а індукційна технологія забезпечує точне підтримання стабільної температури протягом усього періоду приготування. Ця особливість спрощує приготування «чутливих» страв, які потребують суворого дотримання оригінальної рецептури.

Безпека

Індукційні плити набагато безпечніші в експлуатації порівняно зі, скажімо, газовими. Вони не створюють відкритого полум’я, що нівелює ризик займання та нещасних випадків. До того ж під час роботи поверхня плити залишається холодною, тобто від неї неможливо отримати навіть опік. Окрім того, індукційні поверхні автоматично зупиняють нагрів в момент зняття посуду з плити або після завершення таймеру приготування. 

Легке очищення

По-перше, поверхня індукційних плит зазвичай плоска та гладка, що полегшує очищення. По-друге, оскільки при роботі з ними нагрівається лише посуд, частки їжі до плити не пригорають. Тому для підтримки чистоти поверхні її достатньо просто протерти вологою ганчіркою.

Енергоефективність

Завдяки швидкому нагріванню, точному контролю температури та високому ККД індукційні плити вважаються найбільш енергоефективними. Вони витрачають рівно стільки енергії, скільки необхідно для приготування страви, не розмінюючись на обігрів повітря у квартирі.