В Україні виникла гостра демографічна криза. Розробляється стратегія щодо покращення ситуації в країні. Готується пропозиція для жінок з метою підвищення народжуваності.
До 2050 року на території нашої країни залишиться лише 25 мільйонів українців. Відповідний прогноз надали у Міністерстві соціальної політики.
 
За статистичними даними, на 10 жінок в Україні припадає 9 дітей. А для природного відтворення потрібно, щоб народжених дітей було не менше ніж 22.
Критична ситуація викликана і масовою еміграцією внаслідок масової міграції населення через повномасштабну війну, а також високим рівнем передчасної смертності українців.
 
 
В уряді працюють над стратегією демографічного розвитку. З цією метою проводяться громадські обговорення. Ключова мета – створити умови, щоб у країну поверталося якнайбільше жінок, і вони народжували більше дітей.
 
Основними факторами, що вплинуть на покращення демографічної ситуації, є соціальна інфраструктура, робота, житло, а найголовніше – безпека. Ініціатори стратегії впевнені, що для цього нема потреби чекати на закінчення війни – слід покращувати сервіси вже зараз.
 
Міністр соцполітики Оксана Жолнович зазначила, що потрібен розвиток медицини.
"Потрібні інновації в технологіях протезування та забезпечення безбар'єрності. Ці речі ми повинні робити вже, і ці речі зроблять нашу країну більш конкурентною, успішною та такою, яка буде привабливою, щоб до неї повертатися", – наголосила чиновниця.
 
.