Зеленский считает, что провалив его законопроекты, "старые политики выбрали старую систему, потому что только она дает им шанс удлинить политическую жизнь".
Президент Владимир Зеленский считает, что на выборах в Верховную Раду украинцы выберут политиков, способных изменить страну. Об этом он написал в Facebook, реагируя на то, что парламент провалил его законопроекты об изменениях избирательного законодательства.
 
"Они рассчитывают за деньги и гречку снова пролезть в Верховную Раду. Но я убежден, что они ошибаются. И даже в мажоритарных округах вы выберете новых политиков, способных изменить страну не на словах, а на деле", – отметил президент.
 
 
Зеленский считает, что провалив его законопроекты, "старые политики выбрали старую систему, потому что только она дает им шанс удлинить политическую жизнь".
 
"Так что? Сделаем их вместе? 21 июля", – подытожил глава государства, апеллируя к своей президентской кампании.
 
 
.
 
ЧИТАТЕЛИ КОММЕНТИРУЮТ:
 
Olena Gorobets Пане Зеленський, ви обіцяли піти з посади, як тільки порушите Закон. Ми всі є свідками, як в перші ж три дні вашої каденції ви примудрилися мінімум тричі підтертися Конституцією і Законами України... Прийшов час, збирайтесь...
 
Ilona Voloshyn Поробойоби не сплять, не їдять, а тільки сидять і відробляють гроші своїм словесним поносом!!! Нам не страшні московські воші, нам страшні українські гниди !!!
 
 
Oleksandra Betliy Вони б проголосували за відкриті списки на 3%, які були обіцяні з Вашого боку. Цю версію підтримала б і громадськість.
Але у законопроекті не було відкритих списків. Натомість була норма, яка б дозволила йти в депутати людям, які в Україні майже не жили протягом останніх п'яти років.
 
Olena Gorobets Доречі... Ви обіцяли перед виборами Закон про імпічмент. А на інавгурації змовчали про це... Нєкомільфо якось!)
 
Maria Kramar Західна Україна потерпає від наслідків стихії, тисячі підтоплених домогосподарств - жодної реакції. Сьогодні у полон потрапило 8 наших воїнів - теж мовчите. Зате улюблене "зробимо їх разом" прозвучало.
 
 
Alex N Alex Noyt Пане гідрант! Мене засмучує лише одне питання - куди призначишь Лисого та Жирного? ГПУ та Податкова? Чи вони теж в СБУ? Відкрийте ж ваш державницький задум по вашим кумам, сватам, друзям та бізнес-партнерам,котрі ще залишились без посад! Бо сил немає мучитися...
 
Taras Shamayda Правильно зробила, що провалила законопроект про закриті партійні списки, за яким в раду мали б пройти охоронці, водії і секретарки. На інавгурації розповідати про відкриті списки, а першим своїм законопроектом внести їх пряму протилежність - це стільки нахбаства й цинізму треба мати?! А призначати свого кореша з 95 кварталу на керівництво СБУ?! Під час війни. "Нові політики" - це діяч режиму Януковича, юрист Коломойського Богдан, який очолив адміністрацію президента? Такі "нові обличчя" будуть кнопкодавами Зеленського у ВР? Лише три дні при владі, а вже - порушення Конституції, закону про люстрацію, спроба змусити Верхвону Раду порушити регламент для продавлювання нікчемного договорняка. Це - рімейк Януковича, який починав так само. І кожен, хто так починає, закінчить - як Янукович. І ні кнопкодави в новій раді, ні менти, ні Путін не врятують.
 
Taras Shevchenko Jr. Пан Володимир Зеленський пропонує відкриті списки? Ні? Стоп чекайте! А ні точно, я ж вам нічего нє должен.
 

 
Ivan Protsenko Перед виборами обіцяв вибори за відкритими списками, а законопроект подав в Раду проводити їх за закритими списками. Знов всіх обдурив. Ганьба!
 
Taras Shevchenko Jr. Ще раз слухаю інавгурацій ну промову. Володимир Зеленський звертається до депутатів і каже «зробіть відкриті списки»! Зал аплодує стоячи. Тільки через день за зачиненими дверима він хоче вже закриті списки і розказує як погані депутати провалили його пропозицію. Цей хлопчина запиздівся.
 
Виктория Шевчук Вова - закон (!) не порушуй закон, ти ж гарант(!) Кого ти "сделаешь" , це що стрелка чи малина чи подворотня? Тобі вже ж сказали - шини пахнуть (!) Позбався спочатку команди коломойського, пошли під три чорти Беню, перестань бикувати, перестань загравати з рф та ватою, арештуй реваншистів, які як таргани позлазились з усіх закапелків, вивчи матчасть (закон та конституцію) - а тоді "делай вибори" бо слова Ляшка та Парубія тобі спати не дадуть.
 
 
Lidia Golovata Пане Зеленський,Ви,розпустили Верховну Раду,причому,порушивши Конституцію,які претензії?І де багатотисячна ЗЕлена підтримка в коментарях?
 
Илья Дирин Хватит врать! Вы говорили про открытые списки, а подали законопроект с закрытыми списками. Почти все фракции (даже рыги) выступили за открытые списки, общество хочет открытых списков. Вы же хотели вернуть старую систему из 2000-х, чтобы протянуть в парламент непонятно кого и при этом убрать мажоритарку. У вас просто нет новых лиц и никакая новая эпоха не наступила. Вот вы и получили то, что заслужили (отношение парламента). Добро пожаловать в парламентско-президентскую республику.
 
Тетяна Тюшева Так наш новый харант еще и брехло))) Ваш законопроект оставлял закрытые списки, а вы выборцям обещали открытые! За сутки ВАЗ уже несколько раз нарушил Закон Украины! "Якщо я коли-небудь в житті порушу Закон, я піду сам!" - це ваши слова, так що будь ласочка, можете починати йти!
 
 
Юлия Ливенцова Референдум про дружбу з Росією - зрада національних інтересів. Це плювок на могили бійців, які віддали своє життя за Україну. Плювок в душу їхнім жінкам, матерям і дітям. Плювок в душу пораненим і тим, хто зміг вернутися з цього пекла живим... Саме сьогодні, у п’яті роковини атак на позиції українських військ під Волновахою і Рубіжним, коли від рук проросійських бойовиків Бєзлєра загинули 18 наших хлопців, розмови про «референдум» виглядають особливо цинічно !
 
Юрій Шаповалов Бо голова потрібна щоб нею думали. Хотів вимагати нормальний виборчій закон - не треба було розпускати Верховну Раду. Хотів розпустити депутатів - як можна вимагати від них прийняти рішення за два місяці до виборів? Ця пісня підійде тільки для найбільш шизонутих, хто все ще вірить у "нові обличчя" та в "піду, як тільки порушу закон".
Насправді все це робиться, щоб набити раду 95-м кварталом та друзями друзів Зеленського та Коломойського. Але зебіли все з'ідять. Тільки їх вже не 73%. Подивимось, скільки залишиться дурнів 21 липня?
 
 
Iryna Kleimenova Ви обіцяли відкриті списки. у Вашому проекті - закриті, а значить корупція. Ви обіцяли першим законом недоторканість та імпічмент. В результаті - вибори. Володимире, чому? бо піпл схаває і так?
Ви обіцяли нових людей, а призначили люстрованих і "кумів". Чому? Це теж піпл схаває?
 
Виталий Мельниченко Тобто, те що ти вішав локшину про відкрити списки, а подав про закриті, то є нормально? Те що ти поизначаєшь своїх подільників і бізнеспартнерів на ключові пости, то є нормально? Ти низький дриб'язковий брехун і тиран, ти зараз скаржися на злих дядєк, які тебе образили, хоча ти приніс до Ради ЗЕлькіну грамоту. Ти жалюгідне створіння, ти не зминився з 97 року, ти погано почав і кінчиш гірше ніж янукович, втекти не вийде.
 
Irena Irena Ви краще про призначення розкажіть, про те як усіх друзів і знайомих без освіти влаштували. Не забудьте про закриті списки у законопроекті сказати. І на останок про ймовірність проведення референдуму. За що б'ються наші воїни? Щоб ви їх зрадили????
 
 
Вікторія Береславська Замилили очі телепням... Хотіли, пане Зеленський, прийняття закону із закритими списками???? 
Ви вже всіх українців робите: з Портновим, Хорошковським і "новими" політично підкованими призначеннями, а анонсований юристом Коломойського референдуму - це ваш буде вирок!!!!
 
Евгений Летов Владимир, почему закрытые списки были в проекте? Вы призывали к открытым во время своей речи. Что происходит? Почему люстрированный адвокат Коломойского глава администрации? Не разочаровывайте. Объясняйте свои назначения и решения на экране и лично, голосовали за вас и ответы люди ждут от вас лично.
 
Валентина Короленко Пане Президент! Обнародуйте, будь-ласка, стенограму домовленостей з головами фракцій, щоб ми бачили, хто саме хотів закриті списки, треба опублікувати, щоб всі зрозуміли, що цього хотіли саме голови фракцій, а також Вашій команді або Вам треба докладно пояснити народу, що являє собою Виборчий кодекс, а також його дію в разі, навіть якби його прийняли в ВР сьогодні за одну ніч, як і те, що навіть після його прийняття вибори за ним можна було б проводити тільки через рік, а також про те, що ЦВК фізично не змогла б підготувати дострокові вибори за відкритими списками, ніщо не заважає партіям просто опублікувати свої списки, а також доведіть якнайширше ДО ВІДОМА ЛЮДЕЙ Скільки років пролежав у ВР отой Виборчий кодекс після першого читання, і що ота отара баранів не спромоглася прийняти його за цілих 4 роки....
 

 
Назар Аталиев А шо со списками открытыми? Брехло? Сначала поришь горячку назначаешь выборы через 2 месяца, а потом говоришь, что времени для нормального закона не хватило.... Только первый день при власти, а уже понятно чем все закончиться
 
Pavlo Rehrut Де відкриті списки, які пан гідрант обіцяв? Чому я маю голосуватм всліпу? Але по..х. зараз сектанти набіжать і скажуть, що все старе - погано, а нове - добре! Так знайте: те нове - то нога у вашій дупі, придури
 
Medi Frost Володимир зеленький,назначення міністра оборони хомчака на посаду міністра оборони не обдумане,або радники вас ,просто топлять,або ще хуже-нічого не змінилось.За хомчака є куча інформації,що втік перед розрілом в іловайську і кинув хлопців.Воїни і зараз це пишуть.На жаль всіх воїнів,хто звідти вижив,відстежують і вбивають по всій України всі 5 років,як свідків
 
Инна Ершова закрытые списки на выборах в ВР -это как? 1 шт (депутат) стоит 5 млн долларов. Баблище зеленский с бабой беней поднимет немеренно. Я рада ,что ВР не приняла этот закон. Таким образом ,раша будет лишена возможности ввести в ВР своих опричников. И еще роспуск ВР в настоящий момент явл прямым нарушением Конституции Украины. Фигня получается .. Идет узурпация власти. К корыту допущен баба беня и команда зеленского. Возвращаются рыги. На подходе Азиров с Яныком. Жуть...
 
Игорь Попов Цікавим технологічним варіантом для Президента Зеленського було би:
1. Провести сьогодні консультації з керівниками фракцій під протокол.
2. Прислати листа на Раду із проханням зібратися 24 травня і прийняти 7366-3 про відкриті списки за основу і в цілому. Після сьогоднішніх публічних обіцянок - на це є голоси.
3. Опублікувати указ про дострокові вибори одночасно із текстом закону.
4. Провести вибори за відкритими списками.
От тоді і зробимо їх разом.
 
Max Vedemic Всего за один день президентства Зеленский назначил своим первым помощником бизнес-партнера по *Кварталу 95* Сергея Шефира, а главой АП - личного адвоката Коломойского, Андрея Богдана. Никакого кумовства! Отбор на должности по конкурсу! Олигархату не место в Украине!
 
Наташа Волканова Налетели с критикой как коршуны,человек пару дней как работает и вы хотите сразу всё,такого не бывает,дайте человеку нормально поработать!Надо поддержать,а не лёжа на диване критиковать и ждать чтобы с неба упало!Владимиру и так сложно,страна в войне и разрухе,ждите и дайте спокойно работать!

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ: Рада отказалась рассматривать законопроекты Зеленского о выборах. Парубий закрыл заседание.