Святослав Вакарчук напомнил нынешнему главе государства, чем закончился референдум по Brexit.
 
Украинский музыкант и лидер партии Голос Святослав Вакарчук считает референдум действенным способом народного волеизъявления, а не "перекладывания ответственности на народ". Об этом он сказал в своем видеообращении, опубликованном в Facebook в четверг, 23 мая.
 
 
Он отметил, что, по его мнению, настоящий лидер выходит к людям с предложением референдума, когда у него уже есть четко сформированная собственная позиция.
 
"Например, Дэвид Кэмерон после неудачного референдума по Brexit, который он организовал, ушел в отставку. Не всегда надо идти в отставку, но всегда надо принимать на себя ответственность. Именно для этого мы выбираем лидеров", – сказал Вакарчук.

Напомним, 21 мая новый глава Администрации президента Андрей Богдан предложил референдум о диалоге с Россией. Он напомнил о правиле дипломатов не фиксировать свои "красные линии", когда идешь на переговоры.
 
В свою очередь в Кремле заявили, что считают внутренним делом Украины референдум об отношениях с Россией, который предложили провести киевские власти.
 
.
 
В четверг, 23 мая, президент Украины Владимир Зеленский уточнил свою позицию по референдуму. По его мнению, такой референдум не будет иметь законодательной инициативы, а станет способом выяснить мнение общества.
 
ЧИТАТЕЛИ КОММЕНТИРУЮТ:
 
Лина Иннерс Іноді інтереси держави потребують не надто популярних рішень які можуть не подобатися пересічному громадянові і справжній лідер має діяти перш за все в інтересах держави. Це як лікар, який робить пацієнту боляче заради його подальшого одужання, попри те щт сам пацієт хоче пити лише солодкі смачні ліки.
 
 
Taras Vaschuk Святославе, ви спізнились. Ваші політтехнологи прорахувались. Пасіонарії вже зазомбовані, а ті, хто з мізками - злі на вас і на ваші нинішні убогі рейтинги й спічі. ПиСи. І стріми у вас плачевні :( вчіться у клоуна харизмі
 
Ольга Черниш Вон Британия провела референдум про Брексит,А когда поняли во что это выливается теперь требуют новый. Пересічний громадянин, а тим більш простий мешканець ,що він може знати про наслідки. Вирішуаати повинні фахівці. А те що пропонує Зеленський це перекладання відповідальності.
 
Надежда Артеменко Святослав, референдум - это разговор с народом, а не перекладывание ответственности. Это социологический опрос. Вас устраивает когда у власти диктатор, который не видит, не слышит его и действует исключительно в своих интересах??!!! У нас был уже такой целых пять лет, больше не хотим.
 
 
Dmytro Sinclair Славку, чого ти мовчав коли порох з командою Карпатський ліс вивозили сотнями вагонів??? чи шо слідство по Небесній Сотні зайшло в тупик?
 
Yaroslava Diachuk Ой, Святослав, шо-то вы забыли, что в 2014 году говорили совсем другое, что политики никогда не решат вопрос в какой стране хотят жить люди: унитарной или федеративной, и что надо людям дать возможность решить, в какой стране им жить. И что языковой вопрос надо вынести на всенародный референдум, выступали при этом в на русском языке. И шо теперь поменялось? Вы все, кто идёте в политику, быстренько переобуваетесь.
 
Влад Тригуб Ну елки палки, Слава сколько можно нести несусветный бред, "народне волевиявлення" и есть "відповідальність народу". Возвращайтесь на сцену, там мы вас будем любить всегда
 

 
Ляна Статник Звертаюсь до Зе фанатів! Ну хоч зараз думайте, хоч трошки думайте! Ну вже ж видно, що він робити ! Критикував пороха, а сам що? Всі призначення- знову куми, свати, друзі, знову кортежі, та не прості, а з бум ікри озброєної поліції! Це як? Невже абсолютно ніхто не думає? Чому ? Де поділись мізки людей? Чи глухі, чи сліпі, чи дурні? Прокидайтеся , починайте аналізувати! Думайте про дітей і внуків!
 
Мальвина Величко немає у нього ніякої відповідальності, він виборчу компанію виграв завдяки тому що лив бруд на всіх і вся, і зараз не може вгамувати свою спрагу зневаги, А між іншим Верховна Рада цього скоикання прийняла багато потріб...Ещё
 
Андрій Коцур Яка низька маніпуляція... референдум мається наувазі для того щоб не розколювати суспільство, народ підтримує чи відхилить запропоновані рішення - ось і все .
 
 
Валерий Еремеев Стаття 5 Конституції України "Носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ. Народ здійснює владу БЕЗПОСЕРЕДНЬО і через органи державної влади та органи місцевого самоврядування." Стаття 69. "Народне волевиявлення здійснюється через вибори, референдум та інші форми безпосередньої демократії." Тобто, ничего поганого, якщо влада буде радитись з народом з важливих питань шляхом референдуму.
 
Макс Горчаков Как же они боятся услышать мнение народа... После выборов у них совсем пукан подорвало, от этого мнения:)
 
Илья Самуйлов Вакарчук, по приколу не проголусуем за тебя. Тем более что ты был в политике, толку ноль было. Никаких проектов не подавал, ещё и гулял. И к тому же порохофил.
 
 
Ярослав Павлов Ты когда был депутатом, тебя в ВР найти не могли, а потом ты просто сбежал. А теперь ты будешь указывать про то что должно быть решение? У тебя уже был свой шанс, и поддержка людей. Ты её упустил, после того как в открытую поддержал Петра Алексеевича. Теперь твои видео никому не интересны) А вообще правильные дела делаешь, ты забираешь электорат от Петра Алексеевича, поэтому молодец. Может меньше ублюдков от него пройдут. Продолжай в том же духе
 
Руслан Калита Болтать можно все что угодно .Где вы были раньше .При Порошенко .Януковиче .Кучме.Я понял что вы для отвода глаз.Ничего вразумительног ,та ка ,бы.та где то.Зеленского критикуете .Когда был Порошенко ни духу ни слуху.Да еще в парламент хотите.Мыльный пузырь .взлетит и рано поздно лопнет.
 
 
Artem Bayluk Славику 73% вірять молодому лідеру, Ваше з ним бачення процвітаючої України збігається, так може краще буде об'єднатися на виборах до парламенту і створити коаліцію і приймати потрібні народу закони ніж циплятись за кожне слово Володимира чи його оточення.
 
Иван Зажиренко А что предлагает Вакарчук? В кусты прятаться ему не в первой и ситуация в нашей стране не решится так как он поет в своей песне. Вместо того ,чтобы говорить,как и петь,лучше бы ,что-то сделал!
 
Любомира Марків Згідна ,у нас вирішується доля України.І не простому ватнику ставити під загрозу нашу незалежність.За яку пролито стільки святої крові.І не вірте,що здача інтнресів України вам дасть мир.Путін придумає вам нові війни за руцькіє інтєрєси.Це ми вже проходили,згадайте Афганістан,Сирію і т.д.
 
 
Тамара Николюк Насправді Славко використовує метафору. Метафоричне мовлення як один із засобів нейролінгвістичного програмування. Кожен "прочитує" повідомлення так, як хоче. Перша частина повідомлення "за" референдум". Друга - "проти". Особливість символів та метафор у тому, що їх можна трактувати по-різному, по-своєму. Отже, хто "за", той почує першу частину, хто проти - другу. )))
 
Anatolii Dovhaniuk Пане Святославе! Трошки невдало вийшло. Ваші слова можна зрозуміти і як підтримку Зеленського і як критику. Тому будь-ласка, розкрийте вашу думку, не уподоблюйтесь тим політикам, що всім обіцяють все, вискажиться ясніше.
 
Anatoliy Yegorov Святослав, а почему вы считаете что референдум по Брекситу был неудачным? Люди сказали, чего они хотят, а политики все просрали и не смогли договориться с Евросоюзом.
А задача Камэрона была выполнена, он референдум пообещал и провел, хотя он сам за выход не агитировал, но большинство тори хотели выйти из Евросоюза
 

 
Татьяна Бобринская Святослав, де ви правдиві? Ви чітко сформулювали для себе власне рішення, коли в 2005 році тікали з Ради, чи коли в 2019 році хочете завести свою партію? Чого не розповіли, не кричали в 2005 році, що в Раді бедлам, корупція, люди би Вам повірили, бо Ви авторитет, і може країна не втратила б цілих 14 років. Ви ж знали, ще тоді, хто є Порошенко, Екс-голова штабу Ющенка Зiнченко звинуватив Порошенка у корупції, осінь 2005 року. А в 2019 році Ви ратували за Пороха. То де Ваша правда? Чого Ви, так довго приймаєте рішення, чого не схтіли йти в президенти, були як дівчина на виданні. А люди б Вас підтримали, а ЗАРАЗ????? Може не треба втрачати свій творчий авторитет мега виконавця, якому вклоняється увесь світ в угоду багнючої політики Бариги.
 
Виталий Загрейдух Святослав-будь ласка не робіть помилку Кличка, бо з народного улюбленця можно легко перетворитися у "відбиту скроню". Чі може слави не вистачає, чі грошей?