Тему эту подняли журналисты "Нового визита", основываясь обращением местного жителя. Текст обращения издание опубликовало:
 
Хочу звернутися до представників влади у м. Генічеськ…
Поясніть будь ласка, чому після першої години ночі місто поринає у темряву?! 23 травня 2019 року, 01:44…знаходжусь на чергуванні…
О першій годині ночі вулиця Гоголя залишається без освітлення… Курсуючи містом, я зі своїм другом помічаємо наступне: у буквальному сенсі майже все місто залишилось без освітлення!!! Вул. Гоголя, вул. Відродження, вул. Соборна, вул. Дружби Народів, вул. Міська, пр-т Миру, вул. Вокзальна, вул. Центральна, вул. Набережна та інші.
Перераховувати далі немає сенсу, тому що, я назвав майже центральні вулиці. Такі вулиці як наприклад: вул. Шевченка, вул. Чкалова, вул. Матросова, там взагалі нічого не світить, окрім тих ліхтарів, що встановили самі мешканці.
Саме в період з 01:00 – 04:00 години, як відомо, це час крадіїв, час коли відбувається найбільше правопорушень та злочинів.
Дякувати Богу, що на більшість із них патрульній поліції вдається вчасно зреагувати, відвернувши тим самим велику біду! Але постає питання, чому вимикається світло?! З яких причин місто залишається на ніч без освітлення?! Чому не можна залишити освітлення якщо не на усіх стовпах, та хоча б через декілька?!
Маю надію, що місцева влада надасть обгрунтовану відповідь на ці питання. Особисто від себе додам, будь яке місто, по можливості, потрібно робити максимально безпечним!
Дуже розраховую на Вашу відповідь.