Звичайне побутове хамство та схильність до насилля «влітають у копієчку» занадто агресивним обивателям на Херсонщині. У Бериславі мешканцю багатоквартирного будинку остогидли звуки ремонту з суміжної оселі. Він викликав її власника на сходи у під’їзді і там почав бити по голові й плечах заздалегідь узятим із собою молотком. Сусід отримав легкі тілесні ушкодження, а нападник (до речі, інвалід дитинства) від суду штраф у розмірі 30 неоподаткованих мінімумів доходу, або 510 грн.
 
Схожа пригода, тільки не вдома, а просто на дорозі, сталася і в селі Раденську Олешківського району. Тут власник «Ниви» під час виконання маневру повороту заледве не збив жінку, котра несподівано вибігла на проїжджу частину. Замість того, аби викликати поліцію і залагоджувати конфлікт по закону, він зупинив перехожу і почав з нею сваритися. Не довівши, що він правий, дав їй кілька ляпасів по обличчю. Сили не стримував, тому потерпіла отримала кілька синців і крововилив у ліве око.
 
 
По тому водій, котрий вихлюпнув емоції, повернувся до своєї «Ниви» і поїхав у справах, вважаючи інцидент вичерпаним. Але так не вважала побита ним жінка. Вдома вона розповіла про все чоловікові й синові. А ті знайшли автолюбителя і добряче його віддухопелили. До того ж, потерпіла звернулася до районного суду. І той не тільки визнав селянина винним, а ще й зобов’язав «джентльмена» сплатити потерпілій 904 грн відшкодування вартості лікування, ще й 17 тис. грн за моральну шкоду. А не треба було руки розпускати!
Сергій ЯНОВСЬКИЙ.