Рашистські пабліки активно «розганяють» заманливу інформацію про те, як гарно та солодко живеться мешканцям Херсонщини, добровільно-примусово переміщеним до курортних міст Євпаторія, Туапсе, Анапа. Там і в оздоровницях розселяють, і годують «від пуза», і розважають, і лікують. Усе – безкоштовно! Але ті розповіді мають усі ознаки кимось зрежисованої кампанії з метою спонукати до виїзду якомога більшої кількості люду вже з лівобережжя Херсонщини. Мовляв, чому б не відвідати курорт на дурничку? Однак пропагандисти не поспішають згадувати, що прихисток у оздоровницях біля моря біженцям надається тимчасово, і вони не житимуть там скільки заманеться, а незабаром поїдуть далі.
 
Куди саме? Відповідь дає рашистська  «адміністрація» Херсонщини. Яка оприлюднює вельми багатозначну інформацію про те, що «Калмикія готується зустрічати жителів Херсонської області, вимушено евакуйованих з рідного регіону» (цитата). Й уже готує для них «пункти тимчасового розміщення». От тільки будуть це не комфортабельні оздоровниці, а гуртожитки й бюджетні установи, стан яких у російській глибинці, м’яко кажучи, дуже далекий від ідеального.
 
 
Крім того, кліматичні умови у калмицьких степах на краю світу також сильно відрізняються від тих, що є в Анапі й Туапсе чи в сусідньому Криму. Зима там малосніжна й вітряна, а температура вже у січні може опускатися до мінус 34-36 градусів. Тож чекає там на мешканців півдня України, звиклі до своїх теплих зим, далеко не гарячий прийом.
Володимир ДОРОФЄЄВ.   
/