Все эвакуированные получат помощь в оформлении справки ВПЛ и государственную денежную поддержку.
Из Херсона отправился поезд на Хмельницкий с первыми 100 херсонцами, которые решили  воспользоваться бесплатной эвакуацией, организованной правительством. Об этом в пятницу, 25 ноября, сообщает Министерство по вопросам реинтеграции временно оккупированных территорий Украины.
 
Там сообщили, что поезд с людьми отправился в Хмельницкий. Среди них: 26 детей, семь лежачих больных и шесть маломобильных людей.
"По прибытию в Хмельницкий все эвакуированные получат помощь в оформлении справки ВПЛ и государственную денежную поддержку в размере 2 тыс. грн на взрослого и 3 тыс. грн на детей и лиц с инвалидностью. Все они будут бесплатно поселены и получат гуманитарную помощь", - говорится в сообщении.
 
 
В министерстве напомнили, что сейчас с Херсонщины можно эвакуироваться автобусами в Одессу, Николаев и Кривой Рог. Там людей будут размещать в специально оборудованных шелтерах, а затем эвакуационными вагонами будут доставлять в более безопасные регионы Украины.
________________________________________________

За 5 днів у Херсоні через обстріли загинули 15 людей і ще 35 отримали поранення

З 20 по 25 листопада у Херсоні зафіксовано 74 “прильоти”, повідомила начальник Херсонської МВА Галина Лугова.
Загинуло 15 людей, постраждало – 35, серед яких одна дитина.
 
“Через ворожі обстріли терміново довелося евакуювати 58 херсонців, серед них 22 дитини. Усі вони отримали гаряче харчування, притулок на ніч та необхідну медичну допомогу”, – зазначила Галина Лугова.
Також від ворожих обстрілів постраждали навчальні заклади.
____________________________________________________

Окупанти на Херсонщині шукають родичів учасників АТО/ООС та правоохоронців

Російські окупанти шукають родичів військовослужбовців-учасників АТО/ООС та працівників силових структур в населеному пункті Чаплинка Херсонської області.
Росіяни в населеному пункті Чаплинка Херсонської області шукають родичів учасників АТО/ООС та працівників силових структур.
Про це повідомили в пресслужбі Генштабу ЗСУ.
 
“Триває пошук залишених житлових будинків для розквартирування особового складу підрозділів російських окупаційних військ. Противник продовжує тиск на працівників Запорізької АЕС. За наявною інформацією, окремих працівників, які відмовляються співпрацювати з окупаційною владою, не допускають до робочих місць”, - розповіли в Генштабі ЗСУ.
Там також додали, що в Сімферополі окупаційна влада проводить заходи інформування населення про дії у разі повітряної тривоги, а також хімічної та бактеріологічної небезпеки.
______________________________________________________

Війська РФ використовують всю наявну зброю для обстрілів Херсона

Війська РФ використовують всю наявну зброю для обстрілів Херсона та інших населених пунктів області. Залучають реактивні системи залпового вогню, ракетні системи, міномети. Також здійснюють обстріли з танкового озброєння.
Про це в ефірі загальнонаціонального марафону повідомив керівник Об'єднаного пресцентру Сил оборони таврійського напрямку Євген Єрін.
За його словами, сили ППО при артилерійських обстрілах Херсона не допоможуть. Сили оборони виявляють по можливості об'єкти і знищують, але ситуація залишається складною.
 
.
 
"Російська армія не здійснює активного наступу і не намагається відбити звільнені території. На даний час вони займаються підготовкою оборонних рубежів, інженерних споруд. Продовжують регулярні обстріли деокупованих територій, від чого страждають і цивільні і населені пункти, гинуть місцеві жителі", — говорить керівник Об'єднаного пресцентру Сил оборони таврійського напрямку.
 
Також Єрін сказав, що в тимчасово окупованому Каланчаку, в лікарні вже не вистачає місць для розміщення поранених російських військових. А в населений пункт Великі Копані попередньої доби направлені близько 40 їх поранених.
__________________________________________________

На Каховській ГЕС не залишилось жодного працівника

Російські окупанти вивели весь персонал з Каховської ГЕС, що відбулось внаслідок нібито обстрілів з боку ЗСУ. На об’єкті зараз не перебуває жодного працівника.
Про це повідомляють проросійські ЗМІ. 
“Через постійні обстріли з боку ЗСУ на Каховській ГЕС немає співробітників.
 
На Каховській ГЕС не залишилося співробітників — винні в тому постійні обстріли електростанції українськими бойовиками, повідомив голова Новокаховського міського округу Володимир Леонтьєв. Відсутність працівників на станції є очевидним фактом”, – йдеться у повідомленні. 
 
 
Попри заяви росіян, відсутність персоналу на ГЕС пояснюється, скоріш за все, відмовою місцевих спеціалістів співпрацювати з окупантами, адже після звільнення правобережжя Херсонщини рух російських військ греблею припинився, як і потреба тримати цей об’єкт під постійним вогневим контролем.