З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну окупанти викрали у Херсонській області  381 людину.
Про це повідомляє правозахисна організація КримSOS.
За даними організації, більшість людей, які були викрадені окупаційними військами, – цивільні особи.
“Крім того, щонайменше 60 громадян України були вивезені до території окупованого Криму з півдня України”, – повідомив голова правління КримSOS Олексій Тільненко.
Окупована частина Херсонщини та Запорізької області, за оцінками правозахисників Центру прав людини ZMINA та Медійної ініціативи за права людини, є регіоном, де викрадають людей найчастіше. 
 
Для утримання заручників росіяни на Херсонщині використовують будівлі СІЗО, у деяких населених пунктах, наприклад у Новій Каховці, облаштовують для цього гаражі та підвали, а в самому Херсоні людей тримали також на території дитячого приймальника-розподільника. 
 
 
Нагадаємо, що 25 жовтня окупанти відкрили новий слідчий ізолятор у Сімферополі. Нове СІЗО розташоване на території виправної колонії суворого режиму №1 у місті Сімферополі. Його місткість – понад 300 осіб, що більш ніж удвічі менше за місткість СІЗО №1 у цьому ж місті.
За два дні після цього окупанти перевели обвинувачених у “тероризмі” громадян України, зокрема з новоокупованих південних територій, до нового СІЗО Сімферополя.