Так званий «тимчасовий губернатор Херсонської області» Володимир Сальдо в своєму Телеграм-каналі оприлюднив пост із звинуваченнями ЗСУ в обстрілі Херсона 24 грудня 2022 року.
Як доказ того, що Херсон, за словами Сальдо обстрілювали саме українці, колаборант оприлюднив одне з фото, зроблених після того обстрілу, з підписом, який містить звинувачення в обстрілі на адресу ЗСУ.
 
«На фото – вибоїна від прильоту міни на вулиці Маяковського поряд із кутом будівлі Центрального універмагу. Слідами розльоту осколків чітко видно, що міна прилетіла з півночі чи північного заходу – з боку Чорнобаївки чи Степанівки», – йдеться в дописі Володимира Сальдо.
 
 
Гауляйтер, вторячи російській пропаганді, не вперше звинувачує ЗСУ в обстрілах визволеної від росіян частини Херсонської області. І завжди бреше. Збрехав і цього разу.
Постріл, фото з наслідками якого розмістив в Телеграм-каналі Сальдо, здійснений не з міномета, а з РСЗО «Град». Фото з наслідками аналогічного пострілу, зроблене в районі вулиці Суворова, розмістив в соцмережі один з мешканців Херсона.
На цьому фото можна побачити «трубу» від заряду «Града» (фото, яке розмістив Сальдо, зроблене, коли трубу вже прибрали). І можна без проблем визначити, звідки був здійснений постріл – з напрямку Дніпра, з лівого берега.
 
На фото, розміщеному Володимиром Сальдо, і на фото, зробленому херсонцем, сліди від розльоту уламків мають один й той же напрямок – в бік Дніпра. Тому твердження Сальдо про «обстріли Херсона збройними силами України» – стовідсоткова брехня.
 
Від початку своєї колаборантської кар’єри «тимчасовий губернатор» був і лишається рупором російської пропаганди, старанно поширює її наративи і бреше в унісон з пропагандистами.
 
.
 
Нагадаємо, нещодавно Сальдо розповідав, як він «непокоїться» про дітей, які живуть на окупованій частині Херсонської області, при тому, що його підлеглі погрожують репресіями тим сім’ям, де діти дистанційно навчаються в українських школах.