Вчені з китайської лікарні Каннін у Шеньчжені зробили висновок, що вживання шампанського, червоного та білого вина може знизити ризик інфікування коронавірусною хворобою. Дані дослідження опубліковані у журналі Frontiers in Nutrition.
 
Фахівці вивчили інформацію майже півмільйона людей, з яких понад 15 тисяч отримали позитивний тест на Covid-19. Учасників дослідження поділили на три групи:
●  тих, що не п’ють алкоголь;
●  тих, що вживали алкоголь у минулому;
●  тих, хто п’є досі.
Дослідники виявили, що найменше ризикують заразитися коронавірусом ті, хто віддає перевагу червоному вину і п’є понад п’ять келихів на тиждень. Ризик інфікування знижувався на 17%.
Любителі шампанського та білих вин, які випивали від 1 до 4 келихів на тиждень, знижують ризик інфікування Covid-19 на 8%.
 
 
При цьому при вживанні менше 5 бокалів на тиждень ефект майже непомітний. А ось у тих, хто регулярно п’є пиво та сидр, ризик інфікування Covid-19 на 28% вищий.
При цьому вживання червоного вина не виключає ризик зараження коронавірусом. А тому у разі підозрілих симптомів краще звернутися до лікаря.
 
Нагадаємо, що 30 грудня 2021 року дослідники з університету Пітсбурга, Сполучені штати Америки, встановили, що люди, які контактували з інфікованими Covid-19, але при цьому їх тест виявився негативним, найчастіше вживали спиртне. Учасники експерименту, які не заразилися коронавірусом при контакті з інфікованим, вживали загалом одну порцію міцного напою щодня. А ось ті, хто майже не пив, здобули позитивні тести.