У Xepcoнi малечу навчають,як треба їсти, аби собі не нашкодити. Дитсадки № 11 та 21 провели в себе «День здорового харчування», навчивши своїх вихованців готувати фруктові та овочеві салати, морквяний сік. Про «День здорового харчування» міськрада навіть розмістила допис на своїй сторінці у Фейсбук. Акцію можна було б тільки привітати, але не дає спокою запитання: а чому здорове харчування повинне обмежуватися тільки одним днем – хіба для цього у дошкільних закладах по всій Україні з 1 вересня впровадили нове меню? І чи тільки дошкільнятам треба «адресувати» подібні акції? Адже може статися так, що вдень у дитсадку малого корисними салатиками пригощають. А ввечері очманілі від денних турбот батьки швиденько напихають сина чи доньку соєвими сосисками з макаронами, а запити «ці делікатеси» дають фанту чи колу, у яких цукру та різноманітної хімії ледь не більше, ніж звичайної води.
 
І ще одне нагадування. Свого часу на Центральному ринку Херсона запровадили цікаву новацію – «День чесної торгівлі». Повідомлення про це навіть біля входу виставили. Тоді журналісти його сфотографували й оприлюднили із коментарем – мовляв, чесно торгувати треба цілорічно, а не протягом одного дня. так і з «Днем здорового харчування» у дитсадках. Він повинен бути правилом, а не акційним винятком «для публіки».
Сергій ЯНОВСЬКИЙ