Азійська локшина є неодмінною частиною кухні багатьох східних країн, вона користується величезною популярністю в усьому світі. Страви з локшиною мають безліч варіацій та способів приготування. На відміну від звичних нам макаронних виробів з борошна різних сортів, азійська може виготовлятись з рисового борошна та гречаного борошна, а також з картопляного крохмалю.
.
Розібратись в видах азійської локшини так само легко, як і зайти на Ельслотс. А потім можна купувати та спробувати приготувати з них незвичні, але дуже смачні та корисні страви. І не тільки WOK.
.
Види азійської локшини з пшениці
Азійська локшина має безліч різновидів, кожен з яких відрізняється особливостями сировини та способами приготування:
.
● пшенична локшина є одним із найпоширеніших видів. Вона виготовляється з пшеничного борошна. Використовується в більшості страв, включаючи суп рамен та локшину WOK. Пшенична локшина містить досить багато корисного білка, але водночас у ній є глютен, що може не підійти людям, які слідкують за фігурою;
.
● удон — це товста локшина з пшеничного борошна. Найчастіше в ресторанах можна побачити удон темно-сірого кольору, завдяки додаванню гречаного борошна. Локшина удон добре поєднується з соусами і гармонійно вписується у різні супи, наприклад суп удон. У цій страві удон вариться в бульйоні, який може бути виготовлений на основі м'яса або морепродуктів. У суп часто додають яйця, водорості, гриби, тофу або шматочки м'яса, щоб надати йому аромату та поживності;
.
● сомен — це тонка японська локшина, виготовлена з пшеничного борошна. Вона зазвичай подається холодною і використовується в освіжаючих літніх стравах, таких як салати або холодні супи. Локшина має білий колір та гладку текстуру. У деяких японських закладах існує ціла розважальна подача, коли локшину сомен пускають спеціальним жолобом з бамбука з холодною водою, а відвідувачі самі виловлюють її паличками і їдять, попередньо вмочуючі її в соус цую;
.
● яєчна локшина — це сомен, який готують з додаванням яєць у тісто. Відрізняється більш насиченим смаком, пружністю та має яскраво-жовтий колір. Одним із найпопулярніших супів з яєчною локшиною є суп Рамен. В ньому яєчна локшина поєднується з м'ясним бульйоном, водоростями та вареним яйцем. Локшину варять окремо, а потім готову додають у нагрітий бульйон, у якому присутні інші інгредієнти.
.
Вибір видів локшини залежить від особистих уподобань та виду кухні, яку ви готуєте.
.

.
Екзотична локшина
Смачна азійська локшина може бути не тільки пшенична, а й гречана, рисова, чи навіть з крохмалю:
.
● гречана локшина є одним з видів азійської локшини. Її готують з гречаного борошна, тож вона має унікальний смак та текстуру. Гречана локшина має ніжний аромат і добре поєднується з овочами, м'ясом та соусами соба. Може подаватись холодною без бульйону або окремо з мискою теплого бульйону. Головна відмінність від сомена — колір, вона має темніший сіро-коричневий колір;
.
● рисова локшина має прозоро-білу текстуру і використовується в різних гарячих та холодних стравах. Найпопулярніші страви — в'єтнамський суп Фо-Бо та страва тайської кухні Пад-Тай. Рисова локшина зовсім не містить глютен і відмінно підійде тим, хто дотримується безглютенової дієти. Багата калієм, натрієм та фосфором;
.
● харусаме робиться з картопляного крохмалю або батату. Варити її потрібно, попередньо замочивши у воді. Її часто додають у гарячі страви та супи. За формою харусамі найчастіше широка та плоска, але іноді можна зустріти і круглу локшину.
.
Азійська кухня складна своєю багатогранністю і водночас проста, через відсутність рамок. Якщо ви вирішили створити страву з локшиною, головне дотримуватись умов приготування, щоб не зіпсувати потрібну консистенцію та структуру.
Добавить комментарий