На службу до рашистів в окупованому Генічеську перейшли, на жаль, і деякі освітяни – люди, які мали б бути прикладом для підростаючого покоління, але подачки від окупантів затьмарили їм розум. Серед таких – і завідувачка міського дитсадка «Теремок» валентина кокуль. Недавно в ефірі пропагандистського телеканалу «Таврия» вона розпиналась, як виховує дітей за російськими освітніми стандартами.
 
Батьки, котрі не захотіли віддавати їй дітей, якось спитали, чим керувалась завідувачка, коли зраджувала Україну. У відповідь, кажуть, почули: мовляв, майже всі завідуючі дитсадками лишились на місцях. «Як всі – так і я», – резюмувала зрадниця. Але навряд чи у всіх на столі стоїть російський триколор, як видно у сюжеті, а вище ікони висить плакат з параноїдальним «ізрєчєнієм» фюрера путіна про те, що «русские и украинцы – один народ, единое целое». І не кожному організували екскурсію чеховськими місцями до російського Таганрогу.
 
 
Як свідчать фото, які у мережу виклала «администрация Генического района», туди кокуль поїхала у компанії двох інших елітних зрадниць – завідувачки Чонгарського дитсадка «Червона шапочка» наталі кириченко та директорки Рівненського ліцею Генічеської міської ради наталі циби. Виглядає така екскурсія дуже цинічно з огляду на те, що саме у Таганрозі рашисти утримували українських військовополонених, перетворивши тамтешній СІЗО-2 на концтабір.
 
Послужив окупантам і чоловік валентини кокуль. Незважаючи на те, що перебував на пенсії (колись служив у міліції), зразу ж пішов проситись до окупаційної адміністрації. Недовго там попрацювавши, перейшов до окупаційної поліції, але звідти його чомусь вигнали. При цьому місцевими, яких мало йде їм служити, окупанти не розкидаються, тож, якими були причини того, що зрадника «попросили» з поліції, лишається лише здогадуватись.
 
Недалеко від цих «яблунь» впало і їхнє «яблучко» – окупантам служить син подружжя володимир кокуль. Донедавна він працював тренером з боксу у спортивній школі, яку очолював інший зрадник – до окупації депутат міської ради від опзж, після – «начальник отдела образования», а наразі – ніхто, едуард годес. Потім мама взяла володю до себе у дитсадок інструктором із фізкультури. А нині пристосуванець викладає фізичну культури у школі № 1. Більш того, є класним керівником випускного 11 класу. Оскільки частина дітей до школи ходять для годиться, навчаючись онлайн за українською програмою, зрадник таких вистежує і схиляє до «правильного» навчання і отримання російських атестатів. Паралельно тренує боксерів, з якими на змаганнях виступає під прапором росії. Туди, мабуть, кокулі теж всією сім’єю тікатимуть. Якщо встигнуть, звісно.
Борис ВИНОГРАДОВ.
 
.