Обласна влада Херсонщини організувала безплатну евакуацію для городян. Як організований процес дізнавалися кореспонденти Суспільного.
Владислав Шевченко під час окупації Херсона разом з родиною був у місті. Зараз хоче, щоб його рідні виїхали до Вінниці. Говорить, що відсутність електроенергії, води та опалення можна перечекати, а ось постійні обстріли будинків – ні.
 
Владислав Живий ще вагається виїжджати чи ні. Прийшов, щоб дізнатися всі деталі евакуації. Говорить, перш ніж виїхати має зрозуміти куди саме і де зможе оселитися.
"Я нічого не знаю. Як інші, у черзі стою. Можливо там роз’яснять. Наміри є виїхати. Якщо там дійсно можна доїхати, наприклад, Миколаїв, кажуть, чи в Одесу. Але мені потрібно в Дніпро, наприклад. Вони не знають, як далі бути, чого ж тоді ризикувати", — каже чоловік.
 
 
Кількість охочих з кожним днем більшає. Популярні маршрути – Одеса, Київ, Львів, Вінниця, розказує працівниця Департаменту соціального розвитку Херсонської ОВА Вікторія Рильська.
"Перші дні було близько 56 людей, зараз уже 100. Автобуси відправляються, є охочі, які приходять і відразу просять відправити у цей день або наступний. З’ясовуємо, є місця - і відразу в цей день саджаємо людей", — розказує Вікторія Рильська.
 
За словами Вікторії Рильської процес евакуації простий і швидкий. Людині необхідно підійти з документами на площу Свободи, обрати маршрут і записатися.
За наявністю місць на певний маршрут можна виїхати в той же день або наступного дня. З Херсона автобуси виїжджають щодня.
______________________________________________

Запрацювала міська гаряча лінія стосовно допомоги організації виїзду громадян

Увага!!! Запрацювала міська гаряча лінія стосовно допомоги організації виїзду громадян за телефонами:
– (050) 040 – 44 – 24
– (098) 958 – 17 – 83
– (098)- 958 – 17- 90
Пресслужба Херсонської міської ради
______________________________________________

У Херсоні відновлюють електропостачання: до мешканців звернулися з важливим проханням

У Херсоні планують відновити електропостачання найближчими днями. Мешканців просять відключити електроприлади.
Про це повідомляє видання з посиланням на прес-службу Херсонської міськради.
 
"Найближчими днями у місті планується запуск електропостачання. Просимо мешканців Херсона вимкнути усі електроприлади", - йдеться у повідомленні відомства.
Нагадаємо, раніше стало відомо, що до Херсона 19 листопада прибув пасажирський потяг з Києва. Це перший досконалий рейс із початку повномасштабної війни.
Також ми писали, що у Дніпровському районі Херсона відновили мобільний зв'язок Vodafone.
_____________________________________________

У Херсоні відновили роботу супермаркети «Сільпо»

З 24 листопада у звільненому від російських загарбників Херсоні відновлює роботу мережа супермаркетів «Сільпо», повідомляє прес-служба компанії.
Перший магазин відкрився за адресою просп. Будівельників, 27-А. Магазин «Сільпо» у ЦУМі, на Ушакова, 49 запрацює незабаром. У віддаленій перспективі – відновлення супермаркету у ТРЦ Фабрика. Він постраждав найбільше – був пограбований і більшість магазину вигоріла.
 
.
 
Відновлення роботи «Сільпо» в Херсоні стало можливим після того, як сапери ЗСУ перевірять будівлі супермаркетів. Величезна кількість будівель громадського користування в Херсоні була замінована росіянами, а через постійні обстріли перевірка і розмінування зайняли кілька днів.
 
Нагадаємо, мережа «Сільпо» остаточно залишила херсон наприкінці квітня. За цей час росіяни пограбували чималу частину обладнання магазинів:
Які продукти можна купити у «Сільпо» у Херсоні
З першого дня роботи в магазинах у повному обсязі буде так звана стелажна продукція – тобто те, що стоїть на полицях та не потребує температурного режиму. Також завозяться свіжі фрукти та овочі.
 
У магазині по проспекту Будівельників буде обладнано три «холодні» вітрини з молочною продукцією, ковбасними виробами та солодощами.
У магазині по вул. Ушакова встановлюється трохи потужніший генератор. Там буде більший вибір молочної продукції, м'ясних та ковбасних виробів, солодощів. Ще буде свіжа риба та м'ясо. Невелика кількість замороженої продукції – напівфабрикати, риба, овочі. Можливо, вдасться запустити піч для піци.
 
 
Крім того, у магазині на Ушакові працюватиме кафе. Окрім кави та чаю з солодощами в ньому тимчасово розміститься кулінарія. Асортимент поки невеликий, готові страви щодня привозитимуть із Миколаєва.