Яскраві успіхи української армії в боях за Херсонщину надихають не тільки поетів, письменників та журналістів, а навіть…кулінарів. Так, розбитий влучними залпами «Хаймарсів» Антонівський міст через Дніпро надихнув популярного шеф-кухаря Євгена Клопотенко на створення шарлотки з такою назвою. В основі десерту «Антонівський міст» - кислуваті, але дуже ароматні яблука сорту «Антонівка», чий смак додає пікантності солодкому тісту. А туристична агенція «ХерсON» пішла ще далі: вона розробила тур у легендарну Чорнобаївку, де ЗСУ «демілітаризували» сотні окупантів включно з їхніми офіцерами та генералами. У програму туру входить також і відвідини гриль-ресторану «Смажений кацапчик», де подаватимуть котлети по-чорнобаївські, перемелені так дрібно, як наші снаряди перемелювали ворога. А запити їх можна буде міцним коктейлем «Побачити Чорнобаївку – і померти». 
 
Втім, самим херсонцям в окупації не до вигадування власних смаколиків чи «тестування» рецептів від Євгена Клопотенко, каже херсонська освітянка Людмила Володимирівна. «З нинішніми цінами на продукти в окупованому місті основні страви – з картоплі та локшини. Аби шлунки від таких наїдків не позлипалися, варимо пісні борщі. Родина не дуже рада – адже борщі теж приїдаються. Але більше ні на що грошей не вистачає», - ділиться городянка нехитрими таємницями домашньої кухні.