Овес – один із головних продуктів, який рекомендують дієтологи.
Як повідомляє EatingWell , дослідження показують, що регулярне вживання вівса знижує рівень загального та "шкідливого" холестерину, що зменшує ризик серцевих захворювань.
Що таке овес? Це цілісні зерна, що містять висівки (багаті клітковиною), зародок (вітаміни та мінерали) та ендосперм (крохмаль). Полчашки вівса містять 150 калорій, 5 г білка, 2,5 г жиру та 4 г клітковини.
Користь вівса:
Здорове серце: завдяки бета-глюкану – розчинній клітковині, яка допомагає виводити холестерин із організму.
Стабільний рівень цукру в крові: клітковина уповільнює травлення, запобігаючи різким стрибкам цукру.
Контроль ваги: овес надовго насичує, що допомагає їсти менше та контролювати апетит.