Дослідники з університету Парижа поставили експеримент. Вони проаналізували дані понад 44 тисячі дорослих віком від 45 років, які протягом семи років щодня повідомляли про свій раціон харчування.
 
У результаті експерименту вдалося встановити, що вживання «ультраоброблених» продуктів викликає передчасну смерть. До таких продуктів відносять ті, що містять різні добавки: ароматизатори, барвники, підсолоджувачі та емульгатори. До цієї групи потрапляють улюблені багатьма солодощі: морозиво, цукерки, енергетичні батончики, тістечка, торти, печиво. Сюди відноситься оброблене м’ясо і всі страви швидкого приготування.
 
 
Тим не менше, вчені відмовляються стверджувати, що така їжа безпосередньо викликає передчасну смерть. Швидше за все, «ультраоброблені» продукти збільшують ризик різних захворювань, які її провокують.
 
Зазначається, що в ході експерименту враховувалися й інші фактори, які можуть спричинити передчасну смерть. Вчені звернули увагу на рівень доходу та освіту, індекс маси тіла, фізичну активність, куріння, споживання алкоголю та сімейний анамнез раку та хвороби серця.
 
 
.