Навіть у бідній хаті беззахисним старим немає порятунку від нахабних грабіжників. У місті Гола Пристань двоє молодиків глупої ночі вдерлися до оселі 76-річного пенсіонера, котрий жив один. Старенького заштовхали до кімнати, де й замкнули, а самі почали нишпорити по будинку. Особливих цінностей там ніколи  не водилося, та злочинці вибагливістю не відзначалися. Забрали харчі з холодильника, бутель саморобного вина, бувалий у бувальцях велосипед «Україна», автомобільний диск. Та й пішли собі «обмивати» вдалу, як їм здавалося, справу.
 
Тим часом, городянин звільнився й зателефонував до поліції, розповівши про візит непроханих гостей. Потерпілий їх не знав, але зумів докладно описати всі можливі прикмети – адже ті були настільки впевнені у своїй безкарності, що навіть обличчя не потурбувалися замаскувати. Опису виявилися досить: раніше судимі нероби віком 26 та 28 років і раніше неодноразово потрапляли в поле зору поліцейських сищиків. Тож розшукали їх досить швидко. Вдома в одного з нальотчиків знайшли усе викрадене. Їм уже повідомили про підозру у скоєнні грабежу із проникненням до чужого житла, підсумував начальник Голопристанського відділення Національної поліції Олександр Воропаєв.
 
 
Звісно, оперативники поцікавилися, чи готували ті тяжкий злочин заздалегідь. Та обидва спільники дружно переконували їх, що ніякого чіткого плану нападу не мали. Просто тинялися місцем у пошуках будь-чого, що «погано лежить». Зайшли у двір на вулиці Троїцькій, і побачили відкриті вхідні двері до будинку – одинокий дідусь заклопотався й забув закрити їх на ніч. Відсутності перешкоди виявилося задосить, аби туди залізти, й почати пожадливо хапати все, що можна здати на брухт, з’їсти чи випити. Про те, що потім їстиме старий, котрий виживає на мізерну пенсію, двоногим шакалам і гадки не спало замислитися – головне, аби свої черева понабивати. Однак частування дідовими смаколиками грабіжникам неодмінно «гикнеться» на суді. І найближчі роки про їжу їм точно думати не доведеться – «пайка» у виправній колонії гарантована.
 
Сергій ЯНОВСЬКИЙ.